Smirnoffweg 3
7602 RC  Almelo

Telefoon: 0546-864753
Fax: 0546-566117

Toptruck


Historie

Al in de 70er jaren begon Jan Bonthuis in een loods naast de ouderlijke boerderijfotos_0002 aan de Bleskolksweg 3, gelegen vlak langs de huidige Bleskolksingel, die qua ligging waarschijnlijk dwars door de oude loods zou hebben gelopen. In de eerste jaren samen met zijn broer Gerrit die later heeft gekozen voor meer commerciële en technische activiteiten elders. Al toen stond "Bonthuis" bekend als o.a. specialist op het gebied van Mercedes en alle voorkomende diesels. Ik herinner me een probleem met mijn Mercedes 280 SE midden 70er jaren. Ik was er al mee naar Mercedes dealer Beimer in Enschede en de Runa in Almelo geweest maar ze konden er niet goed uitkomen. In Almelo kreeg ik van een oude monteur het aardige advies om maar naar de jongens van Bonthuis te gaan, want als die er niet uit konden komen kon ik de auto beter zo snel mogelijk lozen. Resultaat........ probleem perfect opgelost!

Huiselijke sfeer...fotos_0003

Tevens boden ze me aan daar verder aan m'n oude Mercedes te werken (restaureren) en dan is het grappig en verrassend te zien dat klokslag 11.00 uur de koffie voor iedereen klaar stond in de keuken. De meeste klanten waren al gewend aan de schelle stem van moeder Bonthuis die de hele club bij elkaar riep. Klompen en schoenen uit en gezamenlijk naar de keuken. Druk geklets en weinig vragen. Géén gedoe en allemaal twee bakjes koffie. Een andere variant was niet bespreekbaar.
's Middags om 3 uur herhaalde zich dit circus, maar dan met thee!

Eind 80-er jaren maakte Jan de stap naar zijn huidige locatie aan de Smirnoffweg en begon daar meteen met zijn specialisatie in Vrachtwagens. Samen met zijn vrouw Irva, die de volledige planning en de boekhouding doet werken ze met een enthousiast team en doen er fotos_0001alles aan om het u naar de zin maken.

Nu; zo'n slordige 30 jaar later is dit nog steeds de beste beschrijving van de sfeer bij Autobedrijf Bonthuis.

Gemoedelijk en gastvrij. Doe maar gewoon...

Een dankbare klant

Henk Cretier